De WEMA

Pand de WEMA

In het hart van Eibergen staat onze WEMA (Werelds Eerste Midwinterhoorn Atelier).

Voorheen bouwden wij met een kleine groep onze midwinterhoorns in een garage bij één van de leden. Een mooie ruimte waar het altijd goed toeven was. 

Omdat wij als groep aardig aan de weg timmeren, kregen wij steeds meer aanvragen van mensen die ook een midwinterhoorn wilden bouwen. Met als gevolg dat de garage te klein werd.

Zoals vaker gebeurt bij onze groep, wordt er dan in oplossingen gedacht. Nadat er weer van allerlei mogelijkheden de revue passeerden, viel het oog op de oude slijterij in het centrum van Eibergen.

Al snel bleek dat het pand van Pillen Assurantiën uit Lichtenvoorde was. Na één telefoontje was men al snel zo enthousiast dat wij binnen een week over de sleutels beschikten. Door het hebben van een locatie midden in het centrum, kreeg onze vereniging een boost. Wij kregen zoveel aanmeldingen om een midwinterhoorn te bouwen, dat wij gestart zijn met een middag en een avondgroep.

De ondernemersvereniging vindt het geweldig dat wij in dit pand zitten en daardoor voor de nodige reuring in het dorp zorgen. Vele toeristen zijn al binnen geweest en zijn allemaal weer met een mooi verhaal naar huis gegaan. Zonder de WEMA waren wij nog niet geweest waar wij nu staan.

 

  • 1. In het dorp stond een oud pandje leeg.