logo Midwinterhoorngroepeibergen

WAT STAAT OP ONS PROGRAMMA:

  • Ook dit voorjaar zijn we weer met een 2e klas van het Assink lyceum in Neede gestart met het bouwen van een midwinterhoorn. De leerlingen zijn zeer enthousiast aan het bouwen van hun hoorn nadat ze eerst een happe hebben gemaakt. We zijn zeker tien tot twaalf weken op twee ochtenden per week bezig.
    Tijdens het gutsen en schuren krijgen ze ook in groepjes blaaslessen, met hun eigengemaakte happe. Voor het begin van blaasseizoen krijgen ze nogmaals gelegenheid om het blazen verder te oefenen.

 

 

 

 

 

 

 

Een projectplan

We zijn als midwinterhoorngroep altijd op zoek naar geschikte stammetjes om een hoorn van te maken.
Onze gedachte is om deze stammetjes ook zelf te kweken. Zo kwamen we op het idee om een eigen “Midwinterhoornplantage” aan te leggen. Dit viel in goede aarde bij de gemeente Berkelland. Nabij de nieuwe N18 bij de Stokkersbult, een uitkijkpunt over de N18, kregen we al een perceel aangewezen. Nu de uitvoering nog.
Een schets is al gemaakt, met een kunstwerk er in met de vorm van een midwinterhoorn. Het geheel zal te zien zijn vanaf de N18.

 

projectplan maart 2020 web

 

 

Een cursus “Train de trainer”.
Onze midwinterhoorngroep gaat er van uit dat we goed kunnen blazen als we naar buiten optreden. Het zou mooi zijn dat het ook in groter verband zou kunnen.  Daartoe trekken we een vakkracht aan die niet alleen onze blaasinstructeurs les geeft, maar ook leden van andere blaasclubs. We hebben ze uitgenodigd om mee te doen.

 

In september beginnen we weer met blaasoefeningen.
Ook zullen er weer workshops zijn om een midwinterhoorn te maken. De eerste deelnemers hebben zich al aangemeld.
Gelukkig kunnen we nog steeds terecht in de WEMA (Werelds Eerste Midwinterhoorn Atelier), een leegstaand pandje in het winkelcentrum van Eibergen.

 

  • Het Assink lyceum Eibergen heeft ook weer gevraagd of we meedoen met hun “Doedagen”.