Midwinterhoorn Kuierroute met als thema Abraham en Sara

Midwinterhoorn Kuiertocht in Eibergen dit jaar verlicht.

 

Zondag 17 december is er de jaarlijkse Midwinterhoorn Kuiertocht. Omdat de Midwinterhoorngroep 50 jaar bestaat doen ze het dit jaar totaal anders.

De kuierroute van ca 5 km is verlicht met ruim 500 kaarsjes en heeft als thema “Sara en Abraham”. Tijdens de verlichte route hoort en ziet men natuurlijk de nodige Midwinterhoornblazers en laat Spiekerjozef zien hoe hij een hoorn bouwt. Maar u komt nog veel meer tegen onderweg.

Zo zingt een delegatie van het Eibergs Mannenkoor vanaf de Berkelzomp de Snippe, hun liederen voor u. Halverwege komt u aan bij de plantage, daar is het feestplein en kan de inwendige mens worden verzorgd.

Voor de kinderen is er een leuke puzzelopdracht bedacht, onderweg kunnen zij allemaal letters vinden die een zin vormen. Het deelname formulier en pen is bij het startpunt te halen. In de educatie ruimte op de plantage is voor hen een prachtig filmverhaal te zien.

Omdat de Midwinterhoorngroep Eibergen 50 jaar bestaat, kan het zijn dat mensen hen graag willen feliciteren en cadeautjes achter willen laten. Daarvoor staat er bij de plantage een groot varken.    Na afloop van de kuiertocht krijgt iedereen die bij de WEMA langs komt nog een presentje van de jarige.

Gewoonlijk vraagt de Midwinterhoorngroep Eibergen een bijdrage voor de kosten, maar dit jaar mag u i.v.m. hun jubileum, gratis meelopen. Vanaf 16.00 uur kunt u een startbewijs halen bij de WEMA aan de Brink waar u kunt starten tussen 16.00 uur en 18.00 uur. 

Voor die tijd kunt u nog de gezellige kerstmarkt bezoeken in het centrum van Eibergen en ook de expositie 50 jaar Midwinterhoorngroep Eibergen is vanaf 16.00 u te bezichtigen in de WEMA.

Mocht het bij u regenen kijk dan eerst even op deze site https://www.mijneigenweer.nl/

Het zal u verbazen hoe vaak het zonnetje in Eibergen wel schijnt.